Vše, co je nebo bude

Tisková zpráva - Seznamme se tour 2017

02. srpen 2017

Ruce JB. "Dostávám všelijaké otázky. Ty nejpodivnější jsou asi ty, co se snaží zaujmout nějakou přehnanou originalitou. Nejradši mám otázky, které jsou inteligentní a mají humor, který neponižuje..."

31.7.2017 v Praze

Tisková zpráva - Jan Budař Seznamme se tour 2017

...

SEZNAMME SE

aneb, jak by to vypadalo, kdyby muži při seznamování mluvili pravdu.

KONCERT, SHOW, ZÁBAVA.

Již potřetí vyráží Jan Budař se svojí koncertní show “Seznamme se” na turné po České republice, která byla v minulých letech s velkým úspěchem předvedena divákům v Praze, Brně, Ostravě, Pardubicích, Olomouci a dalších městech.

“SEZNAMME SE” je koncertní zábavná show spojená s autorskými písněmi a hereckými výstupy Jana Budaře. Můžete se těšit na filmové projekce, můžete Janu Budařovi položit jakoukoliv otázku, můžete si zatančit přímo na podiu. Během večera se Jan Budař vtělí do čtyř rolí charismatických mužů, kteří se budou seznamovat s náhodnými divačkami z publika. Uvidíte nenapravitelnéhoromantika Viktora Kalinu, tvrdého rockera Broňu Čupříčka, nekompromisního podnikatele Tomáše Jeronýma Kroupu i cítícího esoterika Ondrěje "Zen" Nadpozemského. Tito muži budou při seznamování říkat pravdu. Seznámit se můžete i vy!

TOUR 2017

6. září v 19:30, Lázeňské divadlo, Luhačovice (Předpremiéra)

15. září v 19:00, Švandovo divadlo, Praha

14. říjen v 19:00, Divadlo Mír, Ostrava

19.říjen v 19:00, Studio Beseda, Hradec Králové

10. listopad v 19:00, Divadlo na Šantovce, Olomouc

16. listopad v 19:00, Kultůrní dům Svět Český Brod

28. listopad v 19:00, Divadlo Bolka Polívky, Brno

Rozhovor s Janem Budařem

Koncerty "Seznamme se" jste premiéroval v roce 2014, co vás na nich tak baví, že jste se rozhodl s nimi opět vyrazit na turné? A bude to letošní turné něčím jiné?

To rozhodně! (Smích) Koncerty "Seznamme se" měly velký úspěch a tak jsem si řekl, že se k nim ještě jednou vrátím. Ty večery jsou kombinací mých písní, filmových projekcí a divadelních výstupů. K tomu se mě diváci mohou na cokoliv zeptat, takže je to něco mezi kabaretem, divadlem a koncertní show a to mě velmi baví, protože mám rád pestrost a překvapení. Navíc jsem se letos rozhodl, že koncerty pojedu sám, jen s klavírem. Dlouho jsem se k tomu kroku odhodlával, protože stát sám dvě hodiny na podiu je velká výzva. Musel jsem se do svých písní znovu ponořit a tak dlouho jsem každou z nich pečlivě studoval a hrál a mazlil se s ní, až jsem jim všem dal úplně nový rozměr. Zpívám je s větší a vetší radostí a to je něco, co jsem jim myslím dlužil. To, co mě na té show taky velmi baví je přímý kontakt s lidmi, který jako herec nezažívám. Jsou to pro mě nesmírně cenné a mnohdy zázračné okamžiky.

Uslyšíme i nějaké nové písně?

Ano! Když jsem se probíral mými písničkami, tak jsem zjistil, že jsem jich napsal už opravdu hodně, a že některé už dlouho nehraju, takže jsem zapoměl, jak jsou krásný (smích). Celý playlist večera jsem díky tomu proměnil a nakombinoval jsem ho z písní jak velmi dávných tak i těch nejnovějších. Hodně se těším, jak v tom krystalicky čistém aranžmá (jen klavír a hlas), zazáří úplně nové barvy a tóny.

Jaký nejpodivnější dotaz jste od diváků na koncertě dostal?

Kam všude se letos podíváte?

Začnu 6. září v Luhačovicích a pak Praha, Ostrava, Hradec Králové, Olomouc, Český Brod a turné zakončím 28. listopadu v Brně v Divadle Bolka Polívky.

Jak si užíváte léto?

Velmi! Mám takovou příjemnou chatu na brněnské přehradě. Tam sekám dřevo, sázím bylinky, koupu se v dešti, na střeše se dívám na západy slunce, vařím si, kreslím si. Nedávno jsem dokončil ilustrace do mé pohádky Princ Mamánek. Vyjde na podzim nejen jako kniha, ale i jako audiokniha, kterou jsme načetli v naprosto exkluzivní sestavě. Ondřej Vetchý, Libuše Šafránková, Josef Abrhám a já. K tomu nám hudbu složil Ondra Brzobohatý. Tomu se ani nedá říkat, že chodím do práce. (Smích)

Znamená to, že ke všem vaším rolím, a teď nemyslím filmovým, jste přidal i roli spisovatele?

Já jsem vždycky rád psal, ale to, že mi na podzim vyjde už druhá kniha, to je prostě krása! A stalo se to tak nějak přirozeně a přitom velmi nečekaně. Já knihy miluju. Jsou to takové barevné velkofilmy v našich myslích. Kromě toho jsem se toho při psaní hodně naučil a zdá se, že se to stalo součástí mého života. Dokonce jsem se dost drze odvážil moji knihu ilustrovat, protože mě prostě tak bavilo kreslit a dvacet jsem to nedělal, že jsem si musel sám sobě zadat práci - ilustrovat knihu, abych si zase začal celé dny kreslit. (Smích). A taky mám radost, že jsem si díky knihám mohl vyzkoušet pro mě úplně nový žánr a to je autorské čtení. To mě nesmírně baví, protože své příběhy můžu osobně dostávat mezi lidi. Určitě si to chci zase zopakovat.

Co chystáte nového jako herec.

S Markem Najbrtem budeme točit krásnou pohádku Čertí brko, na to se nesmírně těším. A Jan Šmvankmajer dokončuje svůj film “Hmyz”, kde jsem měl tu čest hrát motorkáře - ochotníka, co miluje vdanou ženu Růženu. Myslím, že to bude vyjímečné dílo.

Zpět na Vše, co je nebo bude